Java u Kulturnom Pogonu KST-a

8. Maja 2009 (Petak) u 18:30 u Kulturnom Pogonu KSTa je održan prvi workshop na temu Java Enterprise tehnologija. Biće reči o višeslojnoj arhitekturi i o savremenim tehnologijama koje se koriste u svakom od slojeva: od Struts2 preko Spring do Hibernate… Predavanje je zamišljeno kao interaktivno.

Materija je prilagođena studentima tehničkih fakulteta koji imaju bar nekog iskustva sa Java programiranjem.

15. Maja 2009 (Petak) u 18:30 u Kulturnom Pogonu KSTa održan drugi workshop na temu Java Enterprise tehnologija. Prikazani primeri korišćenja specifičnih rešenja u svim slojevima, a u vezi materije prezentovane na prošlom predavanju.

Kulturni Pogon KST

Kulturni pogon je novi projekat KST-a koji treba da dodatno približi KST studentima, da im pruži mesto gde mogu ostvariti svoje ideje i prostor gde će realizovati svoju kreativnost.

Već u prvom mesecu svog rada donela je niz predavanja iz oblasti primenjenih informacionih tehnologija, radionicu vizuelne naracije, radionicu fotografije, priredila je izložbu umetničkih fotografija, školu salse. Svi programi imaju kao ciljnu publiku studente, a želja je da pre svega studenti ne budu nemi posmatrači već aktivni učesnici.

Takođe Pogon poziva studente koji imaju dobre ideje i želju da ih sprovedu u delo da nam se jave na mail adresu kulturnipogon@gmail.com