Java Klub @ Pamet

Posle letnje pauze Java Klub nastavlja sa radom. Okupljanje je i ovaj put omogućila firma Pamet, kojoj se na tome zahvaljujemo.

Teme

  1. MapReduce: Java vs Apache Pig
    Poređenje dva različita pristupa implementaciji Map/Reduce modela - Java Map/Reduce protiv Apache Pig - dato kroz njihov opis i prikaz načina implementacije i testiranja. U slucaju velikih sistema, kakvi su BigData sistemi, održavanje je od presudnog značaja, pa će biti reči i delu karakteristika oba pristupa koje utiču na lakoću razvoja i održavanja.

Kada i gde

25. Septembar u 18:00
Pamet d.o.o.
Milentija Popovića 9, Beograd (Sava Centar)

Pregled

Odlična prezentacija. Čuli smo poređenje implementacija u Javi i kroz Pig. Poređenje je prikazano na jasan i smislen način. Dušan i Ozren su sjajno predstavili razlike u implementaciji, kroz dijalog. Imali smo prilike i da prodiskutujemo dosta toga na temu big data. Hvala momcima koji su došli iz Novog Sada i priredili nam ovu prezentaciju.

Predavači

Dušan Zamurović i Ozren Gulan

Dušan Zamurović i Ozren Gulan su M.Sc.Softverskog inženjeringa i rade kao IT konsultanti @codecentric AG u Novom Sadu. Najviše ih zanimaju Java web aplikacije i android platforma, ali u poslednje vreme zauzeti su razvojem i unapređenjem BigData sistema za analizu i reporting.

Codecentric

Codecentric Codecentric je internacionalna softverska kompanija, osnovana 2005. u Solingenu u Nemačkoj, koja je 2009. godine ujedinjena sa kompanijom MBG Management Beratungsgesellschaft mbH (MBG), i od tada postoji kao kuća eksperata, jedna od vodećih kompanija iz branše u Nemačkoj. Danas codecentric broji više od 200 zaposlenih širom Evrope i još uvek raste. U našoj zemlji Codecentric ima 28 zaposlenih u Novom Sadu. Codecentric kombinuje ekspertizu najboljih IT arhitekti i programera sa praktičnim znanjem iz više različitih oblasti na poljima Continuous Delivery, Big Data, Performance Solutions, Enterprise Software Development… Sve što radimo, radimo agilno i sebi olakšavamo posao (ali i klijentima) upotrebom Scrum, Kanban ili drugih agilnih metodologija. Koristimo dokazane tehnologije i partneri smo sa vodećim nemačkim i internacionalnim brendovima kao što su AppDynamics, Atlassian (Jira, Confluence…), Basho (Riak), NeoTechnology (Neo4j), 10gen (MongoDB), Hortonworks (Apache Hadoop), VMWare (Spring Framework), MuleSoft (Mule ESBTM) i Vaadin. Svi programeri koji su zainteresovani da započnu ili nastave karijeru u dinamičnom, internacionalnom okruženju, uvek mogu da se prijave na aktuelne otvorene pozicije na sajtu kompanije www.codecentric.rs


Firma Pamet

Pamet Pamet je privatna kompanija osnovana 1995. godine, sa sedištem u Beogradu i San Francisco-u.

Mi razvijamo inovativne i moderne web aplikacije koristeći napredne Java i mobile tehnologije. Naš softver pokreće IT sisteme najvećih US kompanija iz oblasti životnog osiguranja, a naše mobilne aplikacije se nalaze na preko milion pametnih mobilinih telefona.

Pametni ljudi menjaju svet.
www.pamet.co.rs