Take a cup of Java, Relax and Deploy!

U skladu sa inicijativom da uključimo što više firmi u rad JUG, Deploy organizuje set sjajnih predavanja u kojima će podeliti dragocena iskustva iz prakse.

Tema

  1. Najbolje Prakse Prilikom Obrade Velikih Količina Podataka (Big Data Best Practices)
    (Milan Cvejić)

Najbolje prakse prilikom obrade velikih količina podataka koristeći Apache Open Stack (Hadoop, Hive, HBase, Pig). Biće objašnjen Map/Reduce dizajn pattern, rad sa key/value data store-om, kao i upotreba HQL za pravljenje struktruralnih upita nad podacima.

Kada i gde

24. April u 18:00
Dom Omladine
Makedonska 22, Beograd
tribinska sala na I spratu

Predavač

Milan Cvejić

Milan je jedan od retkih inzenjera koji je jednako iskusan sa Front End i Back End tehnologijama. Njegova prava strast je rad na gradjenju kompleksnih sistema, koji sem programiranja zahtevaju i razumevanje data mining-a, analitike i celokupnog business intellegence-a. Milan je zaposlen kao Lead Developer u Deploy-u od 2012 godine.

Pregled

Interesovanje za predavanje je bilo izuzetno veliko. Nadamo se da ćemo uskoro imati mogućnost da praktično nastavimo sa ovom temom.

Ovom prilikom se izvinjavamo na malom broju mesta - teško je oceniti pravi broj jer je odziv uvek u velikom neskladu sa brojem posetilaca.

Nakon predavanja posetioci su mogli da se opuste u neformalnom druženju.


O Deploy-u

Deploy

Deploy je jedna od vodećih firmi u regionu što se tiče raznovrsnosti klijenata, obimnosti projekata i implementacije modernih tehnologija. Deploy je osnovan u Americi 2009. godine sa kancelarijama u New York-u, Los Angeles-u i Austin-u. Naša kancelarija u Beogradu je otvorena 2010. godine i od tada beleži eksponencijalni rast. Portofilio klijenata Deploy-a uključuje preko 10 Startup-a sa istočne i zapadne obale (USA), pozntate digitalne agencije i Fortune 1000 kompanije. Neki od naših klijenata su: Samsung, Pepsi, RedBull, Royal Caribbean, FX, MetLife, itd. Osim rada sa klijentima, Deploy ima i interni razvoj proizvoda i posebnu vrstu inkubatora/akseleratora. Deploy je takođe angožovan na raznim projektima unutar Srbije sa ciljem poboljšanja poslovnog i tehnološkog eko sistema u Srbiji. Mi smo izuzetni po pitanju onoga što radimo. Verujemo u posvećenost tehnologiji i inovaciji, širenju pozitivnog načina razmišljanja, i skromnost i odgovornost na ličnom i poslovnom nivou. Naš rad sa zaposlenima i klijentima je uvek temeljan, kvalitetan i inovativan.