JavaSvet @ YC Lab

YC Lab je sjajna inicijativa Saše Slavnića iz firme youngculture. Ova ideja je nastala kao pokušaj grupe ljudi da kroz seriju povremenih neformalnih predavanja unapredi svoje znanje iz oblasti programiranja i softverskog inženjeringa. Ideja je da se na predavanjima predstavljaju softverske tehnologije/alati/jezici sa praktične strane – nešto što svako od učesnika kasnije može lako probati.

Saša iz YC Laba uspeva da organizuje i animira ljude, te se njihovi sastanci i predavanja i dalje redovno održavaju, a teme gomilaju. Iako su predavanja zatvorenog tipa, ne ustručavajte se da ih kontaktirate. Ako vam je ova inicijativa interesantna svakako smo raspoloženi da vam izađemo u susret i ostvarimo saradnju.

JFLex & micro-benchmarking

26. Januara je Igor iz JavaSveta je gostovao u YC Lab i održao dva predavanja: micro benchmarking i JFlex.

Micro benchmarking je priča koju bi svakako trebalo čuti – uobičajeno shvatanje te problematike je često pogrešno, a čak i Google pretraga u ovom slučaju ne daje dovoljno pravih informacija.

JFlex je moćna open source tehnologija, ali nešto što svakako nismo navikli da često vidimo u praksi. Predstavljena je sama tehnologija kao i primene iz prakse.

Naredne fotografije smo dobili zahvaljujući Zoranu Lovriću.