Hack The Glass

HackTheGlass - jedinstveni hackaton koji je imao za cilj da se naprave inovativne aplikacije za Google Glass u samo 36 sati intezivnog rada. Sjajna prilika da se pokaže kreativnost, na jednoj od najuzbudljivijih tehnologija današnjice!

Organizatori

Pamet JavaSvet Start Labs Retro Code CPN

Ekipa "Hack the glass" se zahvaljuje svim partnerima kao i kompanijama Pamet i Cofa Media i Milovanu Jovičiću koji su obezbedili Google glass uređaje za hakaton.

Projekti

Kratako upoznavanje sa svim projektima:

Google Glass Lyrics

Shazam za stihove pesama, aplikacija koja prepoznaje pesmu i korisniku na Glass izbacuje stihove pesme dok ona još traje. Aplikacija je u potpunosti zavšena na hakatonu, a osmišljena na uvodnom predavanju, 4. Juna. Odlično za pevače-amatere!

Ally

Aplikacija namenjena kontrolisanju AR drona preko Google glassa. Ally tim je uspeo za 36 sati da napravi potpuno funkcionalnu aplikaciju za kontrolisanje dronova preko Google glassa. Za sve avanturiste i one koji se tako osećaju :)

Tim: Nemanja Stančić, Nikola Živanović, Petar Milovanović, Nikola Petrović

Chef's glass

Aplikacija koja je prva završena na hakatonu, nekoliko sati pre zvaničnog završetka. Namenjena je svima koji vole da kuvaju. Omogućuje i praćenje recepta i samog procesa kuvanja. Vrlo ukusna aplikacija, zaista!

Prezentacija

Tim: Marko Pandurović, Mirko Francuski, Rastko Milovanović, Jovana Oljača

Baby monitor

Realtime video streaming između tableta i Google glassa namenjen roditeljima. Osim praćenja dece, program pruža mogućnost daljinske kontrole audio-vizuelnih sadržaja namenjenih zabavi dece. Za umorne mame i tehno tate ;)

Tim:

Ivan Sabo, Sanja Dimitrijević, Aleksandar Gavrilović, Saša Ruzanović

EyeShare

Možda najambicioznija ideja na hakatonu - Google glass društvena mreža koja bi korisnicima omogućavala da se povežu i razmene pogled sa Glassa, odnosno da jedni drugima strimuju ono što trenutno vide kroz Glass. Namenjeno svim zaljubljenicima u putovanja i daleke predele.

Prezentacija

Tim: Miljana Pešić, Jelena Antić, Savo Jagodić, Milivoje Kojadinović

LookApp

Aplikacija koja omogućuje manipulisanje PC-jem uz pomoć Google Glassa umesto miša ili tastature. U izradi ove aplikacije učestvovao je i najmlađi developer na hakatonu, koji ima samo 19 godina. Ova aplikacija je ujedno izabrana za pobednika hakatona, a odlučio je najveći aplauz.

MoveUp

Aplikacija koja omogućuje bolje i lakše korišćenje Google glassa prepoznavanjem seta pokreta pomoću neuronske mreže i prevođenje u gestove koje Glass prepoznaje. Uvid u budućnost iz prve ruke!

Utisak

"Kada su nam se na prvom predavanju, 04. juna, predstavljali timovi sa idejama, sve mi je to zvučalo high-tech i previše ambiciozno. Mislio sam da neće uspeti da završe sve što su zamislili… Kad sam video koliko su ljudi motivisani i šta su napravili, bukvalno mi je vilica pala do poda. Ekstreman respect za ekipu, nekako mi zvuči bedno da kažemo da je događaj bio uspešan - bio je EPIC!"

Saša Slavnić, organizator

Zahvaljujemo se svim učesnicima; energija timova je bila toliko dobra da je svaki sat hackatona bio sjajan. Bez VAS sve ovo ne bi bilo moguće!

#Respect!

Pregled

Početak

Prostor CPN je odlično poslužio za hackaton! Udoban i prostran prostor u centru grada.

Day 1

Day 2

Kraj

Pozdrav!